Veenendaal-Rhenen
Natuur
woensdag23nov2022

Tuinteam genomineerd voor De Lampion

Stem ook op onze favoriet voor de vrijwilliger van het jaar! Onder inspirerende leiding van Hanneke Baretta heeft een enthousiaste groep vrijwilligers een prachtige educatieve tuin ingericht bij ons nieuwe gebouw De Groenhof.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Aan het einde van het jaar mogen de inwoners van Veenendaal gaan stemmen. De vrijwilliger(s) met de meeste stemmen wint vrijwilligersprijs De Lampion. Wethouder Dylan Lochtenberg maakt in januari de winnaar bekend. De prijs bestaat uit trofee ‘De Lampion’, cadeaubonnen ter waarde van € 500,-  en een oorkonde. Daarnaast wordt de naam van de winnaar toegevoegd aan de lijst met winnaars op de grote Lampion in de hal van het gemeentehuis.
 zintuigbak
De oude tuin is van een grote woestenij omgetoverd in een Heuvelrugtuin. Het was voor het Tuinteam een geweldige uitdaging om er weer een educatieve tuin van te maken. De grote structuur is ontworpen door een groenbedrijf. Maar de afwerking, verfijning, de koppeling van de regenpijpen op wateropvangsystemen, het blote-voetenpad, de vijver, etc. is gedaan door het Tuinteam. Met als doel natuureducatie, oftewel de kinderen van de basisscholen liefde voor de natuur bij te brengen.
De Tuinteam heeft de nominatie meer dan verdiend! Stem je ook?

drentelpad