Natuurpad Elsterberg

De route voert over de Elsterberg, die met 62,5 m, samen met de Amerongse Berg (69 m) en de Galgenberg (50 m), tot de hoogste toppen van de Utrechtse Heuvelrug behoort.
Vanaf de noordkant van de berg heeft u een mooi uitzicht op de Gelderse Vallei. Ook trekt u over de Galgenberg en passeert u grafheuvels en een sprengenkop. Tenslotte maakt u kennis met verschillende landschappen en bostypen.
Startpunt is de parkeerplaats van het Pannenkoekenhuis aan de Elsterstraatweg 13, 3922 GD, Elst. Het restaurant ligt aan de provinciale weg tussen Elst en Amerongen.
De Elsterberg is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De openingstijd is van zonsopkomst tot zonsondergang.
De wandeling is 7 km.

Download de routebeschrijving in A4-formaat (pdf):
Natuurpad Elsterberg

Download de routebeschrijving in boekje-formaat:
Natuurpad Elsterberg

Aanwijzing voor het printen in boekje-formaat:
Bij dubbelzijdig printen bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant.
Als de printer alleen enkelzijdig kan printen, dan na de eerste afdruk het blad terugleggen met de blanco zijde naar beneden. Bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant. Dit bij de volgende pagina herhalen.

Download het GPX-bestand:
Natuurpad Elsterberg

IVN route app
De route is ook op uw smartphone te volgen. Gebruik hiervoor de IVN route app. De app is gratis te downloaden in Google Playstore of Apple Store. Met deze app hebt u meer dan 200 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Na het downloaden is de route offline te volgen.