Deelnemers Telraam gezocht (t/m dec.)

Inzicht krijgen in het verkeer in je straat: nieuwe deelnemers Project Telraam gezocht!

Wil je weten hoe druk het is in je straat of hoeveel auto’s er doorheen komen? Of wil je onderzoeken hoeveel hardrijders er zijn? Met Telraam kun je het helemaal zelf en met een automatische sensor meten! Samen Meten Utrecht zoekt weer nieuwe deelnemers.

Automatische sensor

Na installatie telt het kleine Telraam apparaatje automatisch de verkeersstromen in je straat. Meer dan 120 bewoners verspreid over de provincie doen al mee en registreren zo het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer in hun straat. Ook de snelheid van het autoverkeer wordt geregistreerd. Er is plek voor in totaal 300 deelnemers. Ben je geïnteresseerd? Met een geschikt raam (vrij uitzicht op de straat vanaf de eerste verdieping), kun je je aanmelden via www.samenmetenutrecht.nl/telraam.

Bewoners tellen mee

Doordat er in de hele provincie Utrecht lokaal geteld wordt, ontstaat een beter beeld van het verkeer in onze directe leefomgeving, iets wat bij de ‘gewone’ verkeerstellingen niet wordt meegenomen. Alle data die de Telramen verzamelen, zijn in te zien via het online dashboard www.telraam.net.

Het Telraamproject is onderdeel van Samen Meten Utrecht, een netwerk van bewonersgroepen die leefbaarheid en gezondheid in de eigen leefomgeving meet en bestudeert. Er worden regelmatig nieuwe burgermeetprojecten gestart en er worden allerlei informatieve activiteiten georganiseerd.
>Meer informatie vind je op www.samenmetenutrecht.nl.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina