IVN Fietsroute 'Fietsen langs Forten'

Deze route volgt voor een groot deel de fietsknooppunten. Een fietstocht door natuur en historie. Deze route leidt u langs een aantal forten die onderdeel zijn van de Grebbelinie. Deze versterkingen zijn verbonden door dijkjes of kades. U kunt hierover wandelen, maar fietsen is ook meestal mogelijk. Daarnaast maakt u kennis met een erfenis uit het verleden en kunt u genieten van de natuur die rondom de Grebbelinie is ontstaan.
Een deel van de route gaat over smalle paden en is niet verhard. Ook krijgt u met hoogteverschillen te maken. Een uitdaging voor de meer sportieve fietser en voor iets oudere kinderen. U krijgt er mooie plekjes onderweg voor terug.
De hele route is ca. 32 km.

Download de routebeschrijving in formaat A4 (pdf):
Fietsroute 'Fietsen langs Forten'

Download de routebeschrijving in boekje-formaat:
Fietsroute 'Fietsen langs Forten'

Aanwijzing printen in boekje-formaat:
Bij dubbelzijdig printen bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant. Als de printer alleen enkelzijdig kan printen, dan na de eerste afdruk het blad terugleggen met de blanco zijde naarbeneden. Bij de instellingen aangeven: blad omslaan langs de korte kant. Dit bij de volgende pagina herhalen.

Download het GPX-bestand:
Fietsen langs Forten

IVN route app
De route is ook op uw smartphone te volgen. Gebruik hiervoor de IVN route app. Deze is gratis te downloaden in Google Playstore of Apple Store. Met deze app hebt u zo'n 350 wandel- en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Na het downloaden is de route offline te volgen.