Duurzaamheid

Sinds enige tijd is de betekenis van de IVN veranderd. Van Instituut Voor Natuur en milieueducatie is het veranderd in Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid.

Duurzaamheid is een term die we steeds vaker horen. Wat betekent het en wat kunnen we er als IVN mee? Vandaar dat bij de afdeling Veenendaal-Rhenen met ingang van 2017 een werkgroep Duurzaamheid van start gegaan is.

In de werkgroep onderzoeken we welke duurzaamheidsacties bij IVN passen en nemen we actief deel aan activiteiten die Samen Duurzaam Veenendaal organiseert.

Samen Duurzaam Veenendaal is een stichting i.o. die zich ten doel stelt om diverse initiatieven met betrekking tot duurzaamheid met elkaar te verbinden. Als IVN menen wij deel te moeten uitmaken van een dergelijk waardevol platform.

Al enkele jaren neemt IVN Veenendaal-Rhenen deel aan de Dag van de Duurzaamheid (jaarlijks rond 10-10).  Hiervoor organiseert Samen Duurzaam Veenendaal een Duurzaamheidsmarkt  met deelnemers zoals de bijenvereniging, Veenendaal 4 fair, ACV, energiecoaches van Patrimonium  ed. Doel is om inwoners van Veenendaal, op een toegankelijke manier, bekend te maken met welke acties zij zelf kunnen ondernemen in het verduurzamen van het dagelijks leven.

Ook in 2017 zal deze markt gehouden worden en wel op zaterdag 7 oktober.

Er zijn plannen voor een Duurzaamheidscafé waarbij diverse thema’s ter tafel kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een kledingruilbeurs, maar ook een lezing over waterbeheer of vergroening van je tuin zijn mogelijkheden.

Mocht je belangstelling hebben om mee te denken en/of deel te nemen aan de activiteiten neem dan contact op met de coördinator Dorthy Reijn duurzaamheid@ivnveenendaal-rhenen.nl