Vergroen je Leefplek!

Een aantal speciale IVN-projectgroepjes proberen de verstedelijkte wereld te vergroenen door de bewoners te inspireren en praktisch aan het werk te zetten om hun eigen huis, tuin en buurt groener en duurzamer te maken. De term die je hiervoor steeds vaker tegenkomt is urban gardening ofwel stadstuinieren. Hieronder zie je een aantal van onze activiteiten op dit gebied.

► Klimaatcursus

Tekst

 

► Stadstuinieren

Groente kweken op je balkon? Dat kun je na deze basiscursus over moestuinieren. Ieder voorjaar start een nieuwe uitvoering. Voor meer informatie zie de cursusomschrijving.

► Volkstuinen

AVVN / Utrecht Natuurlijk

 

 

► Voedselbossen & Tiny Forests

  • Sinds 2018 monitoren enkele IVN natuurgidsen van onze afdeling het Tiny Forest Muziekplein in Utrecht Terwijde.
  • Het bestuur van IVN Vecht & Plassengebied heeft  € 1000,-  uit het W.F. de Winterfonds 2021 toegekend voor de aanleg van een eetbare haag in het Voedselbos Oostwaard. Sinds dat jaar zijn we ook actief in deze tuin. 

► Buurttuin

Soms ligt er een braakliggend terrein of stukje grond in de wijk of buurt en gaan de bewoners samen aan de slag om daar een buurttuin van te maken. Over hoe je zo'n gemeenschappelijke stadtuinproject aanpakt kun je meer lezen in een praktisch 5-stappenplan.

► Zusterparken

tekst

► GroenmoetjeDoen!-dag

tekst

► Mee doen?

Vind je het leuk om mee te doen met een van bovenstaande projecten of wil je meer informatie? Of mischien heb je ideeën/wensen voor een nieuwe stadstuinierworkshop. Stuur dan een berichtje naar Vergroen je Leefplek! met je vraag of opmerking.