Natuurroutes

door de Vechtstreek en Utrecht stad

In de IVN Route app staan meer dan 500 prachtige wandel en fietsroutes door heel Nederland en elke maand komen er nieuwe wandelingen bij. Ook in onze regio zijn mooie natuurroutes te vinden. Hier een overzicht van een aantal wandelroutes:

En de fietsroute:


⬤  Laatste nieuws

Samen met de Bomenstichting, Gilde Utrecht en Gemeente Utrecht gaan we werken aan een aantal bomenwandelingen door stad t.g.v. het 900-jarig bestaan van Utrecht in 2022.  Hierover later meer.


► Groene ommetjes door Utrecht

Door COVID-19 zatten we noodgewongen (te) veel thuis. Daarom zijn we in het voorjaar van 2021 een actie gestart om groene ommetjes in de bebouwde kom van de Gemeente Utrecht te verzamelen, ter inspiratie voor een frisse en gezonde wandeling.  De verzamelde groene locaties, ommetjes en andere wandeltips kun je per Utrechtse wijk bekijken in Groene ommetjes door Utrecht. Weet jij ook een groen ommetje in Utrecht? Of heb je andere wandeltips stuur deze dan naar groenommetje030@hotmail.com

► Routes op maat

Op verzoek maken wij een wandelroute geheel op maat. Bijvoorbeeld met de start/eindpunt bij een natuurhuis, restaurant of recreatieterrein. Onderweg worden interessante natuur en cultuurhistorische punten toegelicht. Contactpersoon: Richard Tukker.

► Werkgroep Natuurroutes

Voor het ontwikkelen van nieuwe natuurroutes door de stad Utrecht en de Vechtstreek is de Werkgroep Natuurroutes opgericht, deze gaat op zoek naar fondsen en andere middelen om nieuwe route ontwikkelprojecten te kunnen opstarten.  Contactpersoon: Richard Tukker.