Kopie van Natuurcursussen

► De Natuurcursus

Al sinds 2000 organiseert onze afdeling een cursus rond een natuurthema in het voor- en/of najaar. Deze cursussen zijn bestemd voor iedereen die meer wil weten over de natuur in de eigen omgeving. Jaarlijks stelt het cursusteam een afwisselend programma vast en nodigt zij enthousiaste deskundigen uit om over het thema te komen vertellen. Iedere cursus bestaat uit een aantal onderwerpen. Voor elk onderwerp wordt een theorieavond en een excursie georganiseerd.

De Najaarscursus van 2021 vindt plaats van 28 september t/m 20 november. Het programma ziet er als volgt uit:

Onderwerp Cursusavond Excursie
Bomen 28 september 2021 2 oktober 2021
Paddenstoelen 12 oktober 2021 16 oktober 2021
Vissen 26 oktober 2021 30 oktober 2021
Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht 9 november 2021 13 november 2021
Waterbeheer 23 november 2021 20 november 2021

De cursusprijs bedraagt € 40,- voor IVN-leden (minimaal 1 jaar lid) en € 50,- voor niet-leden. Heeft u vragen of opmerkingen over de natuurcursus, dan kunt u contact opnemen met de Werkgroep Natuurcursus.
 

► Basiscursus Natuurfotografie

In juni en juli 2021 organiseren we een Basiscursus Natuurfotografie. Deze cursus is gericht op natuurliefhebbers die mooiere foto's willen maken, meer uit hun camera willen halen, of inspiratie op willen doen door met, en van elkaar te leren. Het programma bestaat uit twee/drie theorielessen en twee praktijkexcursies, waarin je helemaal wordt bijgepraat over techniek, creativiteit en ethiek. Bij de organisatie wordt rekening gehouden met alle dan geldende coronamaatregelen. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je snel in

► Moestuincursus

In 2018 is onze afdeling gestart met het jaarlijks organiseren van de cursus Stap voor stap Moestuinieren. Het maximale deelnemers aantal voor de uitvoering van 2021 is reeds bereikt, inschrijven kan dus niet meer.
Wilt u op de hoogte worden gehouden aan de mogelijke editie van 2022? Geef dat dan even door aan de contactpersoon: Richard Tukker.

► Natuurgidsen opleiding

In samenwerking met IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. loopt sinds januari 2020 een tweejarige  IVN Natuurgidsen opleiding.  Hieraan deelnemen is natuurlijk niet meer mogelijk, maar het programma is nog in te zien.  Contactpersoon: Jan van Schooten.

► Wilt u op de hoogte blijven?

U kunt zich hier aanmelden als u nieuws over onze natuuractiviteiten waaronder de natuurcursussen wilt ontvangen. De aankondigingen worden dan vanaf 3 weken voor aanvang van de activiteit aan u toegestuurd.