Vecht en Plassengebied
Slootjesdagen
Op
vrijdag10jun202219:30

Watersafari Haarzuilens

Tijdens de landelijke IVN Slootjesdagen 

Onder water leven heel veel beestjes die je zo op het eerste oog niet ziet, zoals waterkevers, bootsmannetjes (ruggezwemmers), watermijten, eenoogkreeftjes, waterschorpioenen, kokerjuffers, larven van libelles en waterjuffers.

We maken twee groepen en gaan op twee waterlocaties op onderzoek uit. Met schepnetten, witte bakken, loeppotjes en zoekkaarten worden waterbeestjes geschept, onder de loep genomen en onderzocht wat het is. Er gaat een wereld voor je open als je de vangst bekijkt.

Materialen Slootje PruttenTussendoor nemen we het trekpontje en lopen we door het voedselbos.  Aan het eind van de Watersafari ontdekken we Speelnatuur van Oerrr met spannende water belevingen.  

► Aanmelding en kosten

  • Deze activiteit is geschikt voor ouders, en kinderen met een zwemdiploma.  
  • Aanmelding verplicht bij Anina Jonker: aninajonker@msn.com  
  • Deelname is gratis. Aan het eind gaan we "met de pet rond" voor een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van onze natuuractiviteiten. 

Algemene informatie

vrijdag 10 juni 2022 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
Hoeve Wielrevelt
Thematerweg 10
3455 SN Haarzuilens
Nederland
Extra Informatie: 

Als je lid bent van Natuurmonumenten, neem dan je kaart mee, want dan kan je gratis parkeren en gratis van de speelnatuur gebruik maken. Parkeren kan bij de Geertjeshoeve. Met de fiets komen is nog beter natuurlijk.  

Contactpersoon: 
Google Maps image