Vecht en Plassengebied
Vogels
Op
zondag14apr201910:00

Vogelexcursie Waverhoek 2019

Een excursie voor maximaal 12 deelnemers

IVN afdeling Vecht en Plassen organiseert op 14 april een excursie naar veenmoeras Waverhoek. Dit pareltje in polder Groot-Mijdrecht is het hele jaar door een eldorado voor verschillende soorten vogels. In de lente zijn er vooral veel watervogels, weidevogels en rietvogels te bewonderen.

IVN Natuurgidsen begeleiden de wandeling van 2,5 km rondom het natuurgebied. Het pad biedt een goed uitzicht over de plassen en aangrenzende weilanden. Naar verwachting zijn daar kieviten, lepelaars, kluten, blauwborsten, bergeenden en misschien ook een bruine kiekendief te zien. Halverwege de wandelroute ligt Fort Botshol met z’n slotgracht, leefgebied van diverse eenden en sterns.

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van Waverhoek aan de Botholsedwarsweg in Waverveen (vlakbij nr 13) en duurt 2.5-3 uur. Het pad kan drassig zijn dus waterdichte schoenen of laarzen worden geadviseerd. Als u in het bezit bent van een verrekijker en vogelgids, neem die dan vooral mee.

Deelname is gratis, maar u dient zich vooraf op te geven bij de contactpersoon. Het maximum aantal deelnemers is 12, dus wees er snel bij, want vol is vol.

 

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
Botholsedwarsweg 13
Waverveen
Nederland
Extra Informatie: 

Extra Informatie:
➥ Maximum aantal deelnemers: 12
➥ Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
➥ Startpunt: Botholsedwarsweg in Waverveen, op de parkeerplaats in de buurt van nr 13 (beperkt parkeren)

Contactpersoon: 
Google Maps image