Vecht en Plassengebied
Overig
Op
vrijdag23feb201820:00

Sterrenkijken in Tienhoven

Op vrijdag 23 februari 2018 om 20.00 uur, organiseert het IVN Vecht en Plassengebied een sterrenkijkavond in het Museum Vredegoed aan de Heuvellaan 7 te Tienhoven. 
We zullen u deze avond de voornaamste sterrenbeelden aanwijzen en laten u vooral ook door telescopen kijken naar de wonderen in het heelal, zoals dubbelsterren, gasnevels en sterrenhopen. Van de planeten staat alleen Uranus boven de horizon. Deze is normaal met het blote oog nauwelijks zichtbaar, maar met de telescoop moet het zeker lukken.
Voordat de avond begint is er rond het tijd dat de zon ondergaat een bedekking door de maan van de zeer heldere ster Aldebaran (het zogenaamde rode oog van de Stier) zichtbaar. Mocht het helder genoeg zijn geweest dan laten we u ook wat foto's zien van deze sterbedekking die we dan gemaakt zullen hebben.
Bij bewolkt weer laten we in een vervangende presentatie via een computer planetarium zien hoe de sterrenhemel er deze avond uitgezien zou hebben, met uiteraard ook aandacht voor de zeldzame Aldebaran bedekking. Buiten op het erf staat ook nog ons 45 m lange schaalmodel van het zonnestelsel opgesteld.
Los van deze avond: we zijn te gast bij een schapenhouderij en mocht er een schaap gaan lammeren, dan kunnen we ook daar getuige van zijn.
De avond begint om 20.00 uur en is geschikt voor volwassen en kinderen vanaf 8 jaar. Meer informatie of aanmelden via de contactpersoon.

Op woensdag 21 februari 2018 van 14:30 – 15:30 uur kunnen draaibare sterrenkaarten worden gemaakt door de jeugd van 8 jaar en ouder op het MEC te Maarssenbroek. Voor het laatste graag aanmelden bij het MEC: C. Hakkert.

Algemene informatie

vrijdag 23 februari 2018 - 20:00
Locatie: 
Streekmuseum Vredegoed
Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven
Nederland
Extra Informatie: 

Graag vooraf opgeven voor deze activiteit via de contactpersoon.

Contactpersoon: 
Google Maps image