Vecht en Plassengebied
Overig
Op
zaterdag16mrt201920:00

Sterrenkijken 2019

Zoals voorgaande jaren werkt IVN, afdeling Vecht en Plassen mee aan de landelijke sterrenkijkdagen, dit jaar op zaterdag 16 maart. Op deze avond zullen we een aantal telescopen richten op de, hopelijk, heldere avondhemel.
Wat valt er te beleven bij helder weer?

Binnen ons zonnestelsel staat de Maan in het eerste kwartier aan de hemel, en is onze rode buurman, Mars te bewonderen. Iets verder weg hebben we de sterrenbeelden van Orion, Tweelingen, Stier, Grote en Kleine Beer, Leeuw, Maagd en vele anderen. Verder hebben we ons zonnestelsel, op schaal, uitgezet over een afstand van bijna 45 meter, zodat u kunt ervaren hoever de planeten van de zon en elkaar verwijdert liggen.
Wat valt er te beleven bij bewolkt weer?

Het weer kan je nu eenmaal niet sturen, dus we kunnen geen garantie geven op een onbewolkte hemel. Mocht het bewolkt zijn, dan hebben we een, minstens zo goed, alternatief binnen programma. Het deel voor de pauze zullen we u meenemen in een reis langs de sterrenhemel om te laten zien wat u wellicht de volgende heldere avond zelf kunt bewonderen. In het deel na de pauze zullen we stilstaan bij de Maan. Het is immers 50 jaar geleden dat we, voor het eerst, voet zetten op de Maan. Hiervan hebben we een mooie NASA-film, gedeeltelijk gefilmd vanuit de Apollo-11. Verder zullen we stilstaan bij verschijnselen als Bloed-Maan en Sneeuw-Maan.

Locatie: Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven
Aanvang 20:00 uur
Sluiting bij bewolkt weer: 22:00 uur
Sluiting bij onbewolkt weer: Zolang er interesse aanwezig is
Meer informatie bij Ton Lindemann: telefoon 0346-566622
Graag vooraf aanmelden via Kees Vollering: c.l.g.vollering@hccnet.nl

          

 

Algemene informatie

zaterdag 16 maart 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Boerderij Vredegoed
Heuvellaan 7
Tienhoven
Nederland
Extra Informatie: 

➥ Maximum aantal deelnemers: 15
➥ Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
➥ Startpunt: Boerderij Vredegoed, Heuvellaan 7, Tienhoven

Contactpersoon: 
Google Maps image