Vecht en Plassengebied
Overig
Op
zaterdag29feb202020:00

Sterrenkijken

Op zaterdagavond 29 februari wordt vanaf 20:00 bij het museum Vredegoed, Heuvellaan 7 te Tienhoven een sterrenkijkavond gehouden in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen. De avond is voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Er staan bij helder weer ten minste een drietal telescopen klaar om u wegwijs te maken in de geheimen van het de sterrenwereld. We bekijken de maan in het eerste kwartier met zijn kraters, de heldere avondster Venus en verder sterrenhopen, dubbelsterren en andere fraaie hemelobjecten. We maken u wegwijs aan de sterrenhemel zodat u zelf aan de hand van de poolster sterrenbeelden kunt vinden en we zullen kennismaken met de klassieke wintersterrenbeelden en begroeten ook alvast de voorjaarssterrenbeelden die nu juist in het oosten zichtbaar worden.

Onze verhalen verteller zal u meenemen naar oude sagen en legenden verborgen in de sterrenbeelden. Bij bewolkt weer zijn er presentaties over de sterrenwereld en wordt u het een en ander uitgelegd over de opgestelde telescopen en beschikbare verrekijkers. We zijn te gast bij een schapenboer en mocht het zo zijn dat er schapen gaan lammeren, dan onderbreken we ons programma om erbij te kunnen zijn. 

Locatie: Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven
Aanvang 20:00 uur
Sluiting bij bewolkt weer: 22:00 uur
Sluiting bij onbewolkt weer: Zolang er interesse aanwezig is
Graag vooraf aanmelden via Kees Vollering: c.l.g.vollering@hccnet.nl

          

 

Algemene informatie

zaterdag 29 februari 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Boerderij Vredegoed
Heuvellaan 7
Tienhoven
Nederland
Extra Informatie: 

➥ Maximum aantal deelnemers: 15
➥ Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
➥ Startpunt: Boerderij Vredegoed, Heuvellaan 7, Tienhoven

Contactpersoon: 
Google Maps image