Vecht en Plassengebied
Cursussen
Vanaf
dinsdag27sep202219:15

Start Klimaatcursus

De klimaatcrisis is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. En we hebben eer allemaal mee te maken! Wil je nou eens meer weten over de basis van de klimaatproblematiek: Hoe wordt het klimaat gevormd? Wat is de invloed van de mens op het klimaat? En hoe beïnvloedt het ons en de biodiversiteit? Maar bovenal: wat kunnen we doen om het te veranderen? En wat kan ik zelf doen?

De Klimaatcursus biedt je een mix aan van stevige theorie maar ook ruimte voor het gesprek over duurzaamheid, over je optimisme of perssimisme en jouw eigen missie. Dit wordt concreet in je eigen actieplan dat je gedurende de cursus maakt. Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist. 

We starten op dinsdag 27 september een IVN klimaatcursus in Utrecht. Gedurende 6 bijeenkomsten komen we met de groep van max 20 deelnemers samen op locatie Hof van Cartesius - een geheel circulair gebouwde omgeving gebouwd door creatieve ondernemers in Utrecht. Al een heel inspirerende plek om te zijn! Utrecht is een jonge en leergierige stad, we zetten ons dan ook specifiek in om deze cursus een mix te laten zijn van jong en oud!

We sluiten af met een excursie met de groep naar een toffe pioneer in Utrecht, die alle kennis in de praktijk omzet naar een echte duurzame toepassing.

► Wanneer?

De dinsdagavonden van 19:30-22:00 op 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt, 1 nov en 8 nov.

► Kosten?

Voor jongeren tot 30 jaar bedraagt de cursusprijs €50,- Vanaf 30 jaar kost het €75,-,  IVN-leden betalen €60,- en gebruikers van de U-Pas €37,50. 
De prijs is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee.

► Hoe Aanmelden?

  • Stuur een email naar: klimaatcursus@outlook.com
  • Een cursus start met minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers. 
  • Geef bij het aanmelden aan of je lid bent van het IVN, welke afdeling en of je gebruikt maakt van de U-pas.

Algemene informatie

dinsdag 27 september 2022 - 19:15 tot 22:00
Locatie: 
Hof van Cartesius
Vlampijpstraat 84-94
3534 AR UTECHT
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image