Vecht en Plassengebied
(Moes)tuinen
Vanaf
dinsdag30mrt202109:30

Stap voor stap Moestuinieren [ZOOM]

- start avondcursus voor de beginnende moestuinder -

DEZE EXTRA UITVOERING VAN DE CURSUS OP DE DINSDAGOCHTEND HEEFT NOG 2 VRIJE PLAATSEN

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten?  Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. We werken daarbij samen met de natuur.

IVN MoestuintjesDe cursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje!  Aan bod komen: inrichten van je moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groei proces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender.

► Kosten?

€25,00 inclusief werkmateriaal, een cursusboek van 20 pagina’s dik en koffie of thee.

► Wanneer?

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 9.30 tot 11.00 uur (+ mogelijk half uur uitloop) op de dinsdagochtenden 30 maart, 20 april en 18 mei 2021. Plus indien mogelijk nog een excursie naar Tuinenpark De Pioniers.

► We houden ons aan de RIVM maatregelen in verband met COVID-19

  • Indien de RIVM maatregelen het toelaten houden we de cursus op Stadstuin Klopvaart. Wanneer dat niet kan, wordt de cursus online  via ZOOM gegeven.  Vorig jaar bleek dit al een goed werkend alternatief. 
  • De cursus start met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.
  • Wil je zeker zijn van deelname? Meld je dan snel aan bij de contactpersoon.
     

Activiteit in samenwerking met Stadstuin Klopvaart

Algemene informatie

dinsdag 30 maart 2021 - 09:30 tot 11:00
Locatie: 
ZOOM / Stadstuin Klopvaart
Vancouverdreef 70
3564 KX Utrecht
Nederland
Extra Informatie: 

⋆ Vermeld bij aanmelding a.u.b. voor- en achternaam, het volledige adres (i.v.m. toesturen cursusmateriaal) en telefoonnummer.

Contactpersoon: 
Google Maps image