Vecht en Plassengebied
Paddenstoelen
Op
zondag23okt202214:00

Paddenstoelen op Nijenrode

Striemende regen, hevige stormen en zware wolkenpartijen: dat is herfst. Maar ook een bonte warreling van kleurrijke bladeren en paddenstoelen, dat is ook herfst. De herfst is een boeiend seizoen, waarin veel gebeurt. Het is de periode, waarin plant en dier zich voorbereiden op de winter.

Alles verandert in de natuur: insecten kruipen weg of leggen eieren en sterven, vogels trekken naar warme landen, zoogdieren krijgen een dikkere winterpels of gaan in winterslaap. Planten doen het anders. Eenjarige planten sterven en vaste planten laten hun bovengrondse delen afsterven, bomen en struiken laten hun bladeren vallen. Paddenstoelen krijgen daardoor overdaad aan voedsel.

gekraagde aardster

IVN gidsen nemen je mee op ontdekkingstocht naar de gekraagde aardster (zie foto), het dodenmanshandje, de biefstukzwam, de peksteel en vele andere kinderen van de duisternis met fraaie en vaak bizarre namen.

► Speciale kindergidsen

De kinderen gaan met de kindergidsen mee voor een aparte excursie. Tip: neem wat spiegeltjes en vergrootglazen mee!

► Aanmelding en kosten

  • Graag aanmelden bij de contactpersoon.
  • Deelname is gratis. Aan het eind gaan we "met de pet rond" voor een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van onze natuuractiviteiten.

Algemene informatie

zondag 23 oktober 2022 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Bos van Nijenrode
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Nederland
Extra Informatie: 

⋆ De excursie begint bij het Koetshuis op bovenstaand adres.

Contactpersoon: 
Google Maps image