Vecht en Plassengebied
Kind & Natuur
Vanaf
zaterdag24aug201914:00

IVN Natuuretmaal 2019

Spannend natuurfestijn voor kinderen en (groot)ouders in het één na laatste weekend van de vakantie op 24 en 25 augustus van 14 tot 14 uur.

Hou je van buiten spelen, avonturen beleven in de natuur? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou! Wegens groot succes wordt voor de vijfde keer het IVN Natuuretmaal georganiseerd. Voor kinderen met ouders en/of grootouders met overnachting in het hooi of in een tentje bij/op de schapenboerderij.

Opgave verplicht, dus wees er snel bij want anders zit hij vol.

Natuuretmaal: kampvuurWe gaan polsstok-slootjespringen en zwemmen, kralen draaien van echte Vechtrivierklei en natuurkunstwerken maken. We gaan eten uit de natuur, door zelf kruidenboter en pesto te maken van eetbare kruiden. We gaan op watersafari door met schepnet waterbeestjes te vangen. Na het kampvuur gaan we nachtdieren spotten zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje. De volgende dag een weidewandeling met de boer en natuurbelevingsopdrachten.

Natuuretmaal: slootjezwemmen

De kosten zijn €17,50 per volwassene en €7,50 per kind. Elk kind zal minimaal een volwassene mee moeten nemen. ’s Avonds gaan we lekker broodjes bakken boven het kampvuur. Wij zorgen voor borden, bekers, bestek, allerlei drinken en vegaburgers, worstjes en brood (ook voor het ontbijt). Neem verder zelf iets te eten mee voor het gezamenlijke buffet, zoals een salade en ontbijt beleg. Vergeet vooral niet je slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren mee te nemen. Blijven slapen is natuurlijk niet verplicht; je kan ook alleen de activiteiten meemaken.

 

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 24 augustus 2019 - 14:00 tot zondag 25 augustus 2019 - 14:00
Locatie: 
Museumboerderij Vredegoed
Heuvellaan 7
Tienhoven
Nederland
Extra Informatie: 

➥ Opgave vooraf vereist bij onderstaande contactpersoon.

Contactpersoon: 
Google Maps image