Vecht en Plassengebied
(Zoog)dieren
Op
zaterdag25aug201820:00

De nacht van de vleermuis in Maarssen

In het laatste weekend van augustus is het de Nacht van de Vleermuis. In de Stichtse Vecht wordt een excursie georganiseerd door de vleermuiswerkgroep van het IVN, afdeling Vecht- en Plassengebied. Ga met ons mee op vleermuis excursie op zaterdagavond 25 augustus in het wijkpark van Maarssen! Ondanks het late tijdstip ook erg leuk voor ouders met kinderen vanaf 8 jaar. 

In het hele land worden tijdens de nacht van de vleermuis excursies georganiseerd om kennis te maken met deze nuttige dieren. Weet u hoeveel insecten vleermuizen vangen in een nacht? Weet u hoe ze hun prooi vinden en hoe je ze kunt herkennen? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord tijdens deze excursie. Wij vertellen eerst iets over deze wonderlijke dieren en daarna gaan we ze in het donker opsporen. 

Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar zijn op zaterdag 25 augustus om 20.00 uur welkom in park Vechtenstein, Vechtensteinselaan 2, 3601 CK Maarssen. In dit oude park dicht bij de huizen van het dorp Maarssen komen verschillende vleermuizen voor. Aan diverse bomen zijn door het IVN vleermuiskasten opgehangen. Bij eerdere excursies op deze buitenplaats hoorden wij hier baltsende vleermuizen. 

Op 31 augustus om 20.00 uur wordt een soortgelijke excursie georganiseerd bij Nijenrode in Breukelen.
Opgave voor de excursie is verplicht en kan via de contactpersoon (klik op de naam). Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage voor onze organisatie is welkom.
 

Algemene informatie

zaterdag 25 augustus 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Park Vechtenstein
Vechtensteinlaan 2
3601 CK Maarssen
Nederland
Extra Informatie: 

Opgave vooraf via de contactpersoon (klik op de naam).
De ingang van het park is te bereiken via de Vechtensteinlaan 2 in Maarssen.

Contactpersoon: 
Google Maps image