Vecht en Plassengebied
Landschap
Op
zondag01okt201714:00

Anders kijken naar park Oog in Al

Het stadspark Oog in Al is een druk bezocht park waarvan veel gebruik wordt gemaakt. Veel mensen uit de buurt komen vaak in het park, om te wandelen en te fietsen, herten te kijken en picknicken in het gras. Maar kijk eens op een andere manier om je heen en het park is veel verrassender dan je denkt.

Kijk er eens naar vanuit de parkbeheerder, die sommige natuur graag wil hebben en daar veel moeite voor doet. Andere natuur wordt bestreden. Dat levert een dynamisch park op, waar overigens niet alles gaat zoals de beheerder het wil.

Of kijk er eens naar vanuit verschillende zienswijzen. Zoals die van de geschiedenis van het park, duidelijk te herkennen in het landschap. En wat zie je als je ‘horizontaal’ of ‘verticaal’ kijkt? Welke invloed hebben de seizoenen op hoe je het park beleeft?

De gidsen van het IVN nemen je mee het park in en laten je anders kijken naar park en natuur. Tijdens de excursie richten we ons vooral op de bomen in het park. We verzamelen bij restaurant Buurten, Kanaalweg 91 in Utrecht, waar we starten om 14.00 uur. 

Graag vooraf aanmelden via stadsnatuur@hotmail.com. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Algemene informatie

zondag 1 oktober 2017 - 14:00
Locatie: 
Park Oog in Al (start bij restaurant Buurten)
Kanaalweg 91
3533 HH Utrecht
Nederland
Extra Informatie: 

U dient zich vooraf op te geven voor deze excursie via de contactpersoon

Contactpersoon: 
Google Maps image