Sinterklaas in D'n Nieuwe Hof

3 december: De laatste dag ...

Van een jeugdpiet kregen Anni en Majo een wafel met een bedankbriefje, daar waren we wel even stil van.

Het was jammer dat op de laatste dag het weer wat minder was (regen en koud). Maar de kinderen en ouders hebben zich prima vermaakt. Verschillende kinderen hebben met de paardenpiet op Amerigo gereden, en dat vonden ze geweldig!!
Enkele ouders met kinderen hebben toch het pietenpad gelopen en de puzzel opgelost. En ze hebben met de pieten binnen en warm spelletjes gedaan. De pieten hadden een schoorsteen van stoelen gemaakt waar ze pakjes in konden gooien, en ze deden een spel met pepernoten. Na het spelen gingen de pieten in een rij staan om zo de pakjes weer op de tafel te gooien.

De Sint en pieten hebben erg genoten van hun logeerpartij, en hopen dat ze volgend jaar weer kunnen en mogen komen logeren.
Het team bedankt alle medewerkers voor hun geweldige inzet!!

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

Sinterklaashuis spelletje

3 december: Hoofdpiet jarig!

Het Sinterklaashuis-team, de Sint en alle pieten, FELICITEREN hoofdpiet met haar verjaardag en wensen haar en de familie een gezellige dag!!!

hoofdpiet jarig

2 december: Super dag

Het was weer een super dag met een super team, die zijn goud waard onze Sint en pieten!!
Maar ook de catering, en alle medewerkers achter de schermen.

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

piet met Amerigo

30 november: Scholen op bezoek

Op bezoek waren basisschool De Smelen met bijna 130 kinderen en basisschool De Windroos met 35 kleuters. We hadden ze ingedeeld in 5 groepen en iedere groep had 2 vaste pieten. De kinderen van de Smelen werden door 8 pieten opgehaald bij de school.

Er was een programma samengesteld met een roulatiesysteem, zodat alle kinderen bij de Sint konden zijn, en vragen konden stellen en de slaapkamer bekijken. Het Pietenpad lopen en puzzel oplossen, Stokpaardjes-race en pietenparcours, maskers maken en spelletjes buiten met de pieten.
Na afloop kregen de juffen van de groepen de pietendiploma’s mee voor alle kinderen. Iedereen heeft genoten van deze geweldige middag!!

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

school op bezoek Sinterklaashuis

29 november: Gezellige drukte

Het was weer een geweldig gezellige drukke vierde dag van het Sinterklaashuis.
De kinderen hebben genoten, en de volwassenen hebben ook actief meegedaan aan het pieten-parcours. De stokpaardjesbaan vinden de kinderen erg leuk! Sinterklaas en een hoofdpiet hebben ook de kinderboerderij bezocht, dat was geweldig!!
Op de eerste foto in het fotoalbum helpen de pieten elkaar met de kragen omdoen. Oh ja, en Ezeltje prik is voor volwassenen echt moeilijk!!

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

Sinterklaashuis Valkenswaard Ezeltje prik

26 november: Aandacht voor ieder kind

De derde dag was iets rustiger maar erg gezellig, met heel veel aandacht van de Sint voor de kindjes. Wethouder Mart Wijnen kwam al vroeg langs en miste daardoor de Sint ;).

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie en Ton v.d. Wijdeven)

op bezoek in het Sinterklaashuis

25 november: Drukke middag

Het was weer fantastisch; kinderen, ouders, opa’s en oma’s waren zeer enthousiast. Er zijn 160 pietendiploma’s geschreven.
We hebben een geweldig team, en Amerigo heeft ook veel aandacht gehad. Amerigo is ook even met twee pieten naar de kinderboerderij geweest.

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

Amerigo op stap

22 november: Opening van het Sinterklaashuis

Sinterklaas boft in Valkenswaard: een mooi logeeradres en een prachtige koets om in rond te rijden. Het Rijtuigenmuseum had het mooiste rijtuig van stal gehaald!

Bij D'n Nieuwe Hof stonden al heel veel kinderen (en volwassenen) op de Goedheiligman te wachten. Dat vinden Sinterklaas en de Pieten altijd zo gezellig! 
Nadat een paar kinderen wethouder Mart Wijnen hadden geholpen om het lint bij de deur door te knippen, kon het feestje binnen verder gaan. En buiten, bij de Pietenspelletjes.

Het Sinterklaashuis is tot 5 december geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom!

Meer foto's (gemaakt door Ton v.d. Wijdeven en Majo Klitsie)

de koets van Sinterklaas

21 november: Slaapkamer gereed voor Sinterklaas

De slaapkamer van Sinterklaas is weer in orde.
Sinterklaas kan na alle intochten in het land weer komen logeren in het IVN-gebouw D’n Nieuwe Hof. De stokpaardjes voor de race bij de kinderboederij “De Kleine Meer” staan ook klaar. Helaas was er één stokpaardje een beetje ziek dus die mag even in het bed van de Sint.

Woensdag 22 november 2017 om 14.00 uur verwelkomen we Sinterklaas voor zijn logeerpartij.

Meer foto's (gemaakt door Majo Klitsie)

sinterklaashuis 2017 stokpaard in bed

19 oktober: Pieten gezocht!

De pepernoten liggen al in de winkels, de chocoladeletters zetten je smaakpapillen op scherp. De gezellige Sinterklaastijd breekt weer snel aan. Het Sinterklaashuis maakt zich klaar om Sinterklaas weer een warm welkom te mogen geven in Valkenswaard.

Maar hulp van Pieten is nog altijd welkom. Vooral op de woensdagen en op donderdag 30 november. Dus mocht je tijd en zin hebben meld je aan bij Majo Klitsie. Ook voor vragen en/of opmerkingen zal Majo je helpen (gklitsie1947@kpnmail.nl).

8 november om 19.30 uur is er een pas/info-avond in het IVN-gebouw.

Sinterklaashuis flyer