Schoolgidsen

Valkenswaard
Aalst

Natuureducatie aan kinderen is van oudsher een belangrijke poot van het IVN-werk. In de afdeling Valkenswaard-Waalre zijn twee schoolgidsengroepen actief.

Valkenswaard

Met ingang van 2024 komt er ander natuureducatie-aanbod voor scholen. Zie nieuwsbericht.

De schoolgidsengroep Valkenswaard bestaat uit de contactpersonen voor alle basisscholen in Valkenswaard, de projectteamleden die het jaarlijkse natuurproject verzorgen en de leden die het onderhoud en de uitleen van het materiaal van de projecten uitvoeren.

Jaarlijks komen ongeveer 3000 schoolkinderen naar het Natuureducatiecentrum voor een bezoek aan het natuurproject. Door uitleen van de projecten worden nog eens 7000 kinderen op jaarbasis bereikt.
Kijk onder de knop Jeugd -> Natuurproject scholen voor meer informatie over de inhoud van de natuurprojecten, voor de voorbereidingsbestanden en over de mogelijkheden voor bezoek of huur.

Op woensdagochtenden is er een programma voor schoolgidsen en natuurouders. Hierop staan lezingen, excursies en gezellige doe-activiteiten. Per jaar worden ook enkele dagexcursies gepland op dinsdag. Het programma wordt jaarlijks na de zomervakantie aan de leden van de werkgroep uitgedeeld.

Contactpersoon voor de schoolgidsengroep Valkenswaard: Lies van Gompel, tel. 040-2018395 (’s woensdags van 9.00 tot 13.00 uur).

Aalst

De schoolgidsengroep Aalst verzorgt de IVN-activiteiten voor de vier basisscholen in het kerkdorp Aalst. Hierbij helpen ook ouders van de scholen. Op het programma staan vooral veel excursies naar buiten.

activiteit schoolgidsen Aalst

Naar overzicht werkgroepen