Valkenswaard-Waalre
IVN
donderdag13dec2018

Stronkentrekker van Natuurwerkgroep Waalre gecertificeerd

De IVN Natuurwerkgroep Waalre werkt regelmatig aan de hoogwaardige natuurelementen in de Gemeente Waalre. De werkzaamheden bestaan uit het handmatig verwijderen van dennen- en berkenopslag om zodoende vennen en heidevelden te behoeden voor dichtgroeien of geheel verdwijnen.
logo Nationale PostcodeloterijBinnen de groep is een apparaat (stronkentrekker) ontwikkeld dat daarbij een goede ondersteuning kan bieden om dit op een meer fundamentele wijze te doen. Omdat het apparaat valt binnen de wetgeving van hijs- en werktuigen is voor de stronkentrekker een CE-goedkeuring vereist. Voor dit CE-traject heeft de Nationale Postcode Loterij een financiële bijdrage verstrekt waardoor dit CE-certificaat succesvol is afesloten.

stronkentrekkerIn de ontwikkelfase is met veel andere soortgelijke natuurwerkgroepen contact en uitwisseling geweest en hebben wij tweemaal een presentatie kunnen geven op vrijwilligersbijeenkomsten van Brabants Landschap en de RAVON. Tijdens deze contacten hebben ruim 30 vrijwilligers en of beheerders aangegeven de stronkentrekker in te willen zetten in hun beheer- en onderhoudswerkzaamheden.

IVN Natuurwerkgroep Waalre,
Ben Putman