Valkenswaard-Waalre
(Moes)tuinen
woensdag05jun2019

Stormschade in Vlindertuin Waalre

De enorme onweersbui met veel wind, die op 4 juni over Zuid-Nederland trok, heeft ook zijn sporen nagelaten in de Vlindertuin.

Helaas, meteen al bij binnenkomst is te zien dat de ratelpopulier bij het schuurtje flink uit het lood staat. Hij is door de vlindertuinders geplant in 2011 nadat er op dezelfde plek een oude populier was omgewaaid. Een windgevoelige locatie dus. Maar ook deze keer is de boom precies langs het schuurtje gegaan!

In de siertuin is weinig van het noodweer terug te zien. Dat is anders in het struweel. Enkele struiken hangen zó ver over het pad dat er nauwelijks doorheen te komen is. 

Op een noodsignaal via de mail komen op woensdagmiddag de hulptroepen bij elkaar. Zelfs een toevallige passant helpt even mee! Na een dapper begin met takkenscharen en handzagen komt Hans met welkome aanvulling: een motorzaag en -zager (Sander). 

Na stug doorwerken kunnen we weer over het pad naar de heideheuvel. Enorme stapels takken liggen op de twee open plekken met banken. En wat is het struweel leeg ... Met een welverdiende stroopwafel sluiten we de werkmiddag af. Niet echt blij maar wel tevreden.

Meer foto's

opruimwerk