Valkenswaard-Waalre
Overig
maandag02dec2019

Nieuws uit het Sinterklaashuis

1 december: Laatste middag

Zondag, de laatste dag van het Sinterklaashuis Valkenswaard. Voor mij (Majo) een bijzondere dag! Op je verjaardag gefeliciteerd worden door de Sint, pieten van die dag en alle medewerkers!

Het was een heel koude dag, maar de kinderen waren toch actief bij de activiteiten. Twee pietjes waren nog even aan het uitrusten voor de kinderen kwamen, en twee zaten er al in de schoorsteen. Het oefenen op het dak is ook altijd leuk.
En de laatste dag worden alle nepcadeautjes naar het IVN-gebouw gebracht zodat de kinderen er mee kunnen spelen en kapot maken. Hoofdpiet en regelpiet vonden het heel leuk om een muur te bouwen van de pakjes! En dan komt de finale, alle pakjes op een hoop.

Het was een zeer geslaagde editie van ons eerste lustrum Sinterklaashuis Valkenswaard! Bijna 800 pietendiploma’s in 6 dagen en tussen de 2500 en 3000 bezoekers. Wij zijn TROTS en vonden het weer geweldig om te doen. Zoveel blije kindergezichtjes waar af en toe de spanning op te zien was. Heel veel complimenten en positieve reacties!

Tot volgend jaar!

Meer foto's

pieten in de schoorsteen

30 november: Parachutespel

De vijfde dag van het Sinterklaashuis is weer goed verlopen. Heerlijk weer dus het paard van de Sint ging ook vaak met paardenpiet wandelen. Zo is hij in de tuin geweest bij het IVN -gebouw, en stond op de parachute met bal op de kinderen te wachten!
De Sint heeft ook de kinderboerderij bezocht waar de kinderen aan het knutselen waren. Pieten waren aan het dansen met kinderen, en de zaklooprace met piet was ook erg leuk. Met de pieten samen met de parachute spelen vinden de kinderen altijd een geweldig spel.

Zondag 1 december is de laatste dag van het Sinterklaashuis Valkenswaard in 2019.

Meer foto's

Sinterklaashuis parachutespel

27 november: Wat zit er in de koffer?

De vierde dag van het Sinterklaashuis is weer heel gezellig geweest. We hadden gedacht dat het niet zo druk zou worden omdat de weersverwachting niet zo goed was.
Een paar spellen die we anders buiten doen, waren nu binnen of zó klaargezet dat we ze snel naar binnen konden verplaatsen. Er zijn toch weer ruim 100 pietendiploma’s behaald!
Eén zwarte piet verklapte de kinderen het geheim van de Sint, in de slaapkamer ligt zijn koffer waar een onderbroek met rode hartjes in zit. Het paard van de Sint kreeg weer heel veel aandacht van de kinderen.
Weer een superdag geweest.

Meer foto's

bagage van Sinterklaas

24 november: Koek voor het paard

De derde dag van het Sinterklaashuis was weer geweldig, iedereen heeft genoten! We hadden zoals iedere dag een geweldig team van Sint en zwarte pieten.
Omdat het heel mooi weer was hadden we veel spellen buiten, en dat vonden de zwarte pieten geweldig. Ze hebben veel gedanst en lol gemaakt met de kinderen bij de spellen, en met de collega pieten.
De Sint ging ook eens kijken waar al zijn pieten waren en heeft de kinderboerderij bezocht. Het paard Amerigo - of Ozosnel? - heeft ook veel aandacht gekregen en ging ook maar een stukje lopen en bij het koekhappen kijken. Nou de koekjes vielen goed in de smaak bij hem!
Er werden weer 100 pietendiploma’s geschreven.

Meer foto's

sinterklaashuis 2019 paard

23 november: Pieten in de boom

De tweede dag van het Sinterklaashuis is weer gezellig geweest met lekker weer en doorlopend kinderen met ouders, grootouders.
We hadden vandaag 18 zwarte pieten die zelfs in de bomen klommen! En we hadden ook weer een nieuw spel en activiteit: slackline, en de knuffel-voorleeshoek, waar de kinderen met dieren van de kinderboerderij konden knuffelen en er een verhaaltje uit het Sinterklaasboek werd voorgelezen.
Er zijn 97 pietendiploma’s behaald.

Meer foto's

Sinterklaashuis 2019: Pieten in de boom

20 november: Drukke opening

Zou hij wel naar D'n Nieuwe Hof komen? Kinderen, ouders en grootouders hadden er alle vertrouwen in. Al ruim vóór de verwachte aankomsttijd stond het pleintje voor IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof vol.

Het wachten leek niet lang te duren want er liepen al meer dan 20 pieten rond, die hier en daar alvast een handje met pepernoten vulden. Omdat Sinterklaas per rijtuig zou arriveren, was zijn paard van tevoren in de voortuin van het IVN gezet. De ceremoniepiet repeteerde enkele Sinterklaasliedjes met de kinderen. 

En ja hoor, daar kwam het rijtuig de hoek om! Helemaal in stijl met een deftige koetsier op de bok. Wethouder Marchal heette de Goedheiligman hartelijk welkom bij zijn tijdelijke onderkomen. Alweer voor de vijfde keer op dit logeeradres in Valkenswaard; het is duidelijk dat Sinterklaas het hier goed naar zijn zin heeft. Voor het IVN had Sint alvast een cadeautje bij zich: een prachtige IVN-vlag. Die zal goed van pas komen!

Daarna ging de eerste Sinterklaashuismiddag van 2019 van start. Binnen ontvangst door Sinterklaas, spelletjes in en om de kinderboerderij, en natuurlijk het pietenpad. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Een fijn begin van de Sinterklaasperiode in D'n Nieuwe Hof.

Meer foto's

Sinterklaashuis 2019 aankomst