Boomfeestdag 2023 Waalre planten jubileumlinde kop 3op1 Bomen en struiken

Mooie Boomfeestdag in Waalre

Valkenswaard-Waalre 15 maart 2023

Na een koude nacht komt ‘s morgens bij De Meeris in Waalre de zon door. Het wordt prachtig plantweer!
Al rond kwart voor 9 worden de eerste planters verwacht. Dan staan de medewerkers van de gemeente Waalre en Brouwers Groenvoorziening; plus de vrijwilligers van IVN Schoolgidsengroep Aalst en Natuurwerkgroep Waalre er klaar voor.

Na uitleg over het planten kunnen de schoppen en boompjes uitgedeeld worden. In het veld zijn de plantgaten al geprepareerd. Toch moet er ook flink gegraven worden. Er wordt heel enthousiast gewerkt! Na het planten is er iets te drinken en de traditionele Boomfeestdag-liniaal. Er gaat bovendien een insectenhotel mee naar school.
Zo komen op de ochtend alle vijf de scholen uit de gemeente aan de beurt. In totaal hebben ca. 190 leerlingen uit groep 8 meegeholpen bij het planten. Er is o.a. zomereik, inlandse vogelkers, meidoorn, lijsterbes en Gelderse roos geplant. Als de jonge boompjes aanslaan, is Waalre over een paar jaar weer een mooi stukje natuur rijker.

Boomfeestdag 2023 Waalre plantplek

Jubileumboom

Boomfeestdag is om half 1 afgesloten bij het Huis van Waalre. Daar hebben enkele leerlingen – samen met burgemeester Oosterveer en wethouder Van de Goor – een bijzondere linde geplant. Deze gewimperde linde (Tilia henryana) markeert het 100-jarig bestaan van de gemeente Waalre.

Boomfeestdag 2023 Waalre groepsfoto

Meer foto’s

Ontdek meer over

Deel deze pagina