Valkenswaard-Waalre
Kind & Natuur
zondag24sep2017

Mooi weer op een mooie jeugddag

Wie jarig is trakteert! En omdat het IVN zich vaak en graag op kinderactiviteiten richt, mag een speciale dag voor de jeugd niet ontbrekenin ons jubileumjaar.

24 september. De tent bij de ingang van D'n Nieuwe Hof zetten we op in de mist. Daarna wordt het steeds zonniger, ideaal weer voor onze jeugddag. Op meer dan tien posten is van alles te beleven. Ook kinderboerderij De Kleine Meer doet mee en bovendien mogen we de VELT-tuin gebruiken. Daardoor zijn de activiteiten die we kunnen aanbieden heel divers!

Na 1 uur druppelen de bezoekers binnen. De kinderen vermaken zich prima met het zoeken van water- en bodemdiertjes, wetenswaardigheden over het weer en het opmeten van een boom. Een ballonraket afschieten, een hotelletje voor insecten maken, kijken hoe groente in de tuin groeit of een appeltje roosteren? Het kan allemaal. Natuurlijk is het blote-voetenpad open en op de tuintafel staat koffie, thee en limonade klaar. 
Op de kinderboerderij kun je de liefste dieren knuffelen, proberen een 'koe' te melken of een dierenspel doen.

Zo vliegt de middag voorbij, voor kinderen, hun (groot)ouders én alle vrijwilligers. Om 4 uur is het eigenlijk sluitingstijd maar we gaan nog even door voor de kinderen die hun rondje langs de posten nog niet af hebben. Ook zij willen graag hun slagzin compleet krijgen: IVN een club van goud!, zodat ze een mooie zoekkaart mee naar huis mogen nemen.

Pas rond half 6 is alles opgeruimd. Dan kunnen we terugkijken op een mooie, gezellige, geslaagde jeugddag met enthousiaste bezoekers.

Meer foto's

Appeltjes roosteren