Valkenswaard-Waalre
Kind & Natuur
vrijdag12feb2021

Meer groen in Valkenswaard - planten in De Kleine Meer

De leerlingen van Were Di Drie in Valkenswaard organiseren een boomplantdag voor de leerlingen van basisschool De Windroos op 17 maart a.s.

Aan de Haagstraat moesten 7 moeraseiken gekapt worden in verband met onrechtmatige hinder voor bewoners en de veiligheid van weggebruikers. Op de boomplantdag zullen op een oppervlakte van 750 m2 bomen en struiken geplant worden in het park De Kleine Meer.

Op het terrein komen 3 ratelpopulieren, 3 zomerlindes, 4 notenbomen, 5 wilde peren en 5 wilde appels. Daarnaast worden er, naast klavers en bloemen, nog 500 struiken geplant: Gelderse Roos, Rode Kornoelje, Wegedoorn, Blauwe bessen en Hulst. Zo kan het IVN er in de toekomst natuurlessen geven.

Voor leerlingen van Were Di Drie is dit een project om contact te leggen met het IVN en de Gemeente en te leren organiseren.

Oorspronkelijk zou deze plantdag samenvallen met de viering van de Nationale Boomfeestdag. Hoewel de Boomfeestdag inmiddels uitgesteld is, gaan de plantactiviteiten in Valkenswaard vooralsnog door op 17 maart.

weredi.nl/nieuws/meer-groen-in-valkenswaard