Valkenswaard-Waalre
zaterdag18nov2017

Klus geklaard in Vlindertuin Waalre

Zomaar een aanbod van 5 sterke mannen om een dagje  vrijwilligerswerk te komen doen in de Vlindertuin ... dat slaan we natuurlijk niet af!

In Waalre kunnen via de website GoedvoormekaarWaalre aanbieders en aanvragers van vrijwilligerswerk een 'match' maken. Op onze vraag voor extra hulp in de Vlindertuin reageert een vriendengroep van 5 mannen, de 'Heeren van Aalst-Waalre'.

Vandaag is het zo ver, een opknapbeurt voor de poel staat in de planning! We hebben al jaren last van telkens terugkomend riet aan de randen van de poel. Eigenlijk moet het riet niet alleen bóven de grond maar ook ónder de grond worden weggehaald ... een zware klus waarbij we goed extra spierballen kunnen gebruiken.

De poel is leeg en oogt kaal, maar dat is schijn. Vingersdikke wortels zitten in de bodem! De 5 heeren werken flink door, daarbij gesteund door een paar reguliere Vlindertuinvrijwilligers. Na afloop is er een berg wortels als trofee voor de gedane arbeid.

Natuurlijk zorgen de Vlindertuinders voor koffie en thee met iets lekkers, en glühwein na afloop. Vrijwilligerswerk is niet alleen nuttig maar ook gezellig. Heeren van Aalst-Waalre, bedankt voor jullie hulp!

Meer foto's (gemaakt door José Daniëls)

rietwortels