Valkenswaard-Waalre
Kind & Natuur
donderdag10sep2020

Jeugd IVN weer van start

In het nieuwe schooljaar gaan de twee groepen van het Jeugd IVN weer aan de gang. Eindelijk, na een lange pauze vanwege corona.
Er zijn twee groepen: kinderen van 8 t/m 10 jaar (meestal op woensdagmiddag) en jeugd vanaf 11 jaar (meestal op zondagmorgen). Elke maand is er een activiteit. Er zijn ook gezamenlijke activiteiten zoals natuurwerkdag, kerstviering, binnendag en kamp.

Nieuwe leden welkom!

In beide groepen is plaats voor nieuwe leden! Hou je van de natuur en ben je graag buiten? Dan is het Jeugd IVN vast iets voor jou!
Neem eens contact op met een van de begeleiders:
t/m 10 jaar: Ad Baken, mail h.baken@chello.nl
vanaf 11 jaar: Maria v.d. Ven, mail ivnmaria@onsbrabantnet.nl of Joep van Geffen, mail joepvangeffen152@hotmail.com

Eerste verslag van de zondagmorgengroep

We hebben op zondag 6 september onze eerste activiteit gehad (in plaats van het kamp). Daarbij hadden we ook taart omdat het IVN 60 jaar bestaat. Heerlijk!
levendbarende hagedisWe waren naar de Malpie gegaan om het verschil te zien tussen struikhei en dophei. Tevens wilden we op zoek naar de zonnedauw, naar de klokjesgentiaan en de levendbarende hagedis. En we hadden veel mazzel. Naast geweldig mooi weer hebben we al deze uitdagingen kunnen vinden.
Daarbovenop zagen we ook nog een knalgroene kikker, een zilverreiger en een boomvalk bidden in de lucht om een prooi te vangen die hij even later lekker bovenin een boom op zat te peuzelen.
En we zijn er nog steeds niet uit. Is het nou de roze heide of de paarse heide?

Meer foto's
Eigen pagina van deze groep

Eerste verslag van de woensdagmiddaggroep

Ook met de woensdaggroep hebben we onze eerste bijeenkomst gehad, op woensdag 9 september.
We hadden eigenlijk twee dingen te vieren!! Het 60-jarig bestaan van het IVN én het is 25 jaar geleden dat we met het jeugd IVN de wandeling geopend hebben, samen met de burgemeester, aan de Eindhovenseweg. Hiervan hebben we eerst een film gekeken en zijn daarna de planten gaan ontdekken die we toen hebben gepresenteerd.
Het was een leuke ontdekkingstocht.

Meer foto's
Eigen pagina van deze groep

taart jeugd IVN