Valkenswaard-Waalre
IVN
zaterdag16sep2017

IVN op film

We zijn er aan gewend: bij heel veel IVN-activiteiten is Paula Brom aanwezig met haar filmcamera. Haar man Jan is degene die vervolgens thuis de montage op zich neemt. Al met al dágen werk, dat verdient om eens extra aandacht te krijgen. Daarom mocht in het feestprogramma voor ons jubileumjaar een filmavondje niet ontbreken.

filmavond IVN 15-09-2017

Op 15 september konden IVN-leden gaan genieten van al die memorabele activiteiten die op film zijn vastgelegd.
Testbeeld bij binnenkomst en koffie/thee met - natuurlijk - de onvolprezen IVN-koek. Het programma ligt op tafel: vóór de pauze een mix van beelden vanaf ongeveer 2012; na de pauze heel veel materiaal uit ons jubileumjaar.

Ook bij de viering van ons 45-jarig jubileum zijn opnames gemaakt. De liedjes van zanggroep 'De rooi schoentjes', die in 2012 voor ons hebben opgetreden, wisselen af met reportages van activiteiten van de vogelwerkgroep, het busreisje naar Groesbeek, de opening van scholenproject 'Zaden op reis' en de scootmobieltocht langs de monumentale bomen in Valkenswaard. "HEMA-worst, HEMA-worst, HÉÉÉMÁÁÁ-worst!"

Dan komen de glazen wijn en fris op tafel, met knabbels. De IVN-familie kletst bij ...
De activiteiten uit 2017 liggen vers in het geheugen. Wat leuk om de opening van het jubileumjaar, samenvallend met de opening van het scholenproject 'Kleur om te overleven', weer te zien. Het enthousiasme van de kinderen die mee konden doen aan de activiteiten bij Boomfeestdag en de belevingsochtenden (prijs bij de kleurwedstrijd) spat van het scherm. Vlinders spelen een hoofdrol bij het busreisje naar de Veluwe en de fietstocht langs onze drie tuinen.
Als afsluiter zingt Mari de Bijl (op film) "Er is altijd iets te doen in Brabant": zo is het maar net!

Pas na 23.00 uur gaat het licht aan voor de afsluitende woorden van Emile. Paula en Jan, van harte bedankt voor al jullie moeite, het was het bekijken 100% waard!

filmavond IVN 15-09-2017 bedankje