Valkenswaard-Waalre
Kind & Natuur
woensdag07jun2017

Hoofdprijs: natuurbeleving

Een natuurbelevingsochtend voor de hele klas: dat was de hoofdprijs in onze jubileum-kleur/tekenwedstrijd. De datum voor groep 4-5 van Agnetendal is geprikt op 7 juni. Afwachten ... wat doet het weer?
Het weer werkt prima mee! Niet zo warm, ideaal voor een ochtend waterdiertjes en landdiertjes zoeken.

Terwijl de kinderen met hun juf en Lies vanaf school naar 't Heike lopen, gaan de andere IVN'ers alvast aan de slag met het opzetten van het materiaal. Proefscheppen in de Keersop, er is genoeg te beleven straks! Ook in het struikgewas naast het pad zitten volop insecten en spinnetjes. En er vliegen veel beekjuffers!

Als de kinderen aangekomen zijn, wordt er eerst nog eens gezongen en gejuicht voor Lise. Dankzij haar tekentalent mag de klas vanmorgen op pad, en dat is wel een applaus waard!

De groep wordt gesplitst. Waterdiertjes zoeken of landdiertjes? Het maakt natuurlijk niet uit want na de pauze wordt gewisseld.
Enthousiast gaan de kinderen aan de slag. De Keersop barst van de beestjes en het water moet behoorlijk schoon zijn. Er worden zelfs twee modderkruipertjes opgevist en die zijn kieskeurig hoor. Tussen de varens ligt het spinnenparadijs. Zóveel soorten! Daarbij komt een paraplu goed van pas. Niet vanwege de regen (we treffen slechts een buitje van 5 minuten) maar om beestjes op te vangen. Paraplu ondersteboven onder de varens houden, goed aan de stengels schudden en dan maar kijken wat er in gevallen is.

Jagen maakt hongerig, in de pauze gaan de muffins met sap er goed in. Tijd voor de tweede ronde! Die is veel te snel voorbij. We moeten opbreken. Eventjes een groepsfoto (vol opgestoken duimen) en tot slot een ijsje voor onderweg. Het was beregezellig, wat is natuur toch spannend en leuk!

diertjes in de paraplu

Meer foto's