Valkenswaard-Waalre
Bomen & Struiken
woensdag22mrt2017

Goed plantweer op Boomfeestdag

Waalre

In het zonnetje is het lekker werken! Kinderen, IVN'ers en gemeentemensen hebben dus een bijzonder goede Boomfeestdag gehad in Waalre.

's Morgens vroeg, toen het nog fris was, mochten de groep-8'ers van De Drijfveer als eersten aan de slag. Zij begonnen aan één kant van de Dirck van Hornelaan met het planten van bosplantsoen. Het werk aan die kant van de laan werd afgemaakt door de kinderen van de St. Christoffelschool.

Meteen daarna stonden de groepen 8 van De Meent in de startblokken. 60 jaar Boomfeestdag, waarvan al minstens 40 jaar in de gemeente Waalre. Bomen verbinden de generaties, zo hield wethouder Van Holstein hen voor. Wat nu als struikje de grond in gaat, is immers over 40 jaar pas groot!
Inmiddels was het warmer geworden: veel jassen gingen uit voor het zware werk. Vol enthousiasme werd nu aan de andere kant van de laan geplant.

Boomfeestdag Wilderen 2017

Als laatste onderdeel stond in Waalre nieuwe beplanting bij basisschool De Wilderen op het programma. Burgemeester Brenninkmeijer hield de inleiding. Over de te planten bomen, wilgen, had hij nog wel een interessant weetje: in vroeger tijden leverde deze boom een middel tegen pijn (in wilgen zit een natuurlijke vorm van aspirine).
Terwijl iets verderop nog volop door stratenmakers gewerkt werd aan de parkeerplaats bij het nieuwe schoolgebouw, moest er ook door de kinderen stevig gewerkt worden. Op deze plek geen bosplantsoen maar 'echte' bomen van ca. 3,5 meter hoog. Met hier en daar wat hulp van IVN'ers, leerkrachten en gemeentemensen kregen alle bomen een goede plek. Waarna ... meteen de top eruit geknipt werd, want het moeten knotwilgen worden!

Voor ieder was er na afloop chocomel of appelsap, en natuurlijk de traditionele Boomfeestdag-liniaal. Een nuttige en gezellige ochtend!

Foto-album (opent in nieuw venster)

Valkenswaard

Ook in Valkenswaard was de Boomfeestdag geweldig. In het lentezonnetje hebben we eerst een mooie wandeling gemaakt door een stukje oud Dommelen. De kinderen hebben zich leuk ingezet door hun eigen inbreng. Ze werden bij de Dommelse watermolen getrakteerd op zoethout. Op het schoolplein werd door de kinderen, met de wethouder de heer Wijnen, een lindeboom geplant. We vierden dubbel feest, de 60e Boomfeestdag en het 50 jarig bestaan van IVN Valkenswaard Waalre.

Foto-album (opent in nieuw venster)

Boomfeestdag Valkenswaard

Jeugd IVN

Het was ook een mooie gelegenheid om met het jeugd IVN de Boomfeestdag te vieren. We zijn bij de Agnetendalschool de mooie boom gaan bewonderen en hebben het Martinuspark bezocht. Een rijkdom aan monumentale bomen. Ook wij werden bij de Dommelse watermolen getrakteerd op zoethout.

Foto-album (opent in nieuw venster)

Boomfeestdag jeugd IVN Valkenswaard-Waalre