Valkenswaard-Waalre
IVN
maandag08okt2018

Gezellige Open Dag

Geen regen, zelfs nauwelijks bewolking: het is Open Dag in Vlindertuin Waalre en dan schijnt traditioneel de zon! Dat is niet alleen goed voor de vlinders, de bezoekersaantallen en het humeur, het betekent ook dat we de partytenten niet hoeven op te bouwen (en af te breken). Zo kunnen de vrijwilligers ontspannen de stands bezoekersklaar maken. 15 jaar Vlindertuin gaat gevierd worden!

insectenhotel makenInformatie over dagvlinders, nachtvlinders, honingbijen en wilde bijen; uitgezette wandelingen in Waalre, vlindervriendelijke tuinplanten en een rondleiding door de tuin zijn bedoeld voor volwassenen én kinderen.
Maar natuureducatie op z'n best, dat is toch het werk met kinderen. Die komen goed aan hun trekken bij het waterdiertjes vangen, de digitale speurtocht en het knutselen. Een insectenhotel maken, een poppetje van kastanjes of toch liever een kikker vouwen, of een vlinder maken met wol? Kiezen is niet nodig, het kan allemaal. Mét natuurlijk iets lekkers erbij (IVN'ers zijn ook heel goed in het maken van koek).

Alle ingrediënten voor een geweldige Open Dag waren aanwezig, en het is ontzettend gezellig geworden. Heerlijk om als vrijwilliger een middag samen met andere natuurliefhebbers in de tuin door te brengen.

winnaars fotowedstrijd 15 jaar vlindertuinJordy, prijswinnaar in de jeugdcategorie - Hiram en Dinie, enkele prijswinnaars in de wedstrijd voor volwassenen

Halverwege de middag is de uitreiking van de prijzen van de jubileum-fotowedstrijd. De mooiste inzendingen hangen op A4-formaat aan de wand van het schuurtje. Niet alle prijswinnaars konden tijd vrijmaken om aanwezig te zijn maar verschillende fotografen staan in spanning te wachten. Bernard en Hans verblijden hen met een mooi natuurboek. De winnaar van de jeugdwedstrijd krijgt een zoekkaartenboek. Allemaal gefeliciteerd en veel plezier gewenst met de prijzen!

Als de bezoekers vertrokken zijn, borrelen de vrijwilligers na. Drankjes en hapjes komen op tafel. Enkele vrijwilligers zijn al sinds het begin bij de tuin betrokken, zij krijgen van Bernard als herinnering een vlinderspeldje of -das. Daar proosten we op - en op nóg eens 15 jaar Vlindertuin.

Meer foto's