Valkenswaard-Waalre
IVN
zondag30jul2017

Gezellige fietstocht

Lekker fietsen en op mooie plekken pauzeren, dat was de insteek voor onze drie-tuinenfietstocht van 30 juli.
De deelnemers hebben ervoor moeten werken, ook al was het niet extreem warm en viel er slechts één flinke bui: er stond heel veel wind! 

Misschien door die wind, of toch omdat 30 juli midden in de vakantie viel, gingen er weinig ouders met kinderen op pad. Toch hebben meer dan 60 deelnemers de moeite genomen om onze tuinen te bezoeken. Ze werden in Valkenswaard, Riethoven en Waalre hartelijk welkom geheten. Koffie, thee, koek en andere versnaperingen stonden op tafel. Immers, IVN Valkenswaard-Waalre viert dit jaar het gouden jubileum.

Omdat de zon zich heel regelmatig liet zien, waren de bezoeken aan de drie tuinen echt een feestje. Volop vlinders en andere insecten die op de rijk bloeiende tuinen afkwamen. In Riethoven kwam zelfs de koninginnenpage langs! De tijgerspinnen in Waalre kregen ook veel bekijks. 'Kleur om te overleven', ons scholenproject dat binnen in D'n Nieuwe Hof staat, was een mooie aanvulling op de wandelingetjes door de tuinen.

Onder de belangstellenden waren natuurlijk ook de nodige IVN'ers. Omdat onze afdeling in meerdere dorpen actief is, kent niet iedereen alle tuinen. Het is dan leuk om eens de 'collega's' in hun eigen biotoop te zien. 

Pas ruim na sluitingstijd (16.00 uur) vertrokken de laatste bezoekers. Kom nog eens terug, al onze tuinen zijn vrij toegankelijk en altijd open om doorheen te wandelen!

Heemtuin 170730 IVN Valkenswaard-Waalre

Meer foto's