Valkenswaard-Waalre
Landschap
donderdag11nov2021

Geslaagde Natuurwerkdag in Waalre

Op 6 november hebben 51 vrijwilligers deelgenomen aan de Natuurwerkdag in Waalre. Met heel veel enthousiasme hebben de deelnemers gewerkt bij het Gemeentehuisven aan de Lissevenlaan. Met zagen, kniptangen en schoppen zijn dennen en berken met wortel en al verwijderd. Sommige bomen zaten zó stevig in de grond dat het nodig was om de stronkentrekker in te zetten. Met dit prachtige hulpmiddel is het mogelijke grotere stronken compleet te verwijderen.

stronkentrekkerHet weer was prima, de stemming zat er goed in en onder deze gunstige omstandigheden was het een feest om in de natuur te mogen werken.
Wethouder Maarten Pieters heeft met het trekken van een stronk met de stronkentrekker de Natuurwerkdag geopend en heeft vervolgens zelf ook een deel van de ochtend meegewerkt.

kinderspeurtocht natuurwerkdagNaast 45 volwassenen hebben 6 kinderen deelgenomen. Zij zijn gestart met het knippen van dennetjes op de drooggevallen delen van het ven. Na de pauze hebben zij deelgenomen aan een bijzonder interessante speurtocht, onder leiding van Bep van Stipdonk.

Na afloop van deze geslaagde dag hebben zich vier nieuwe leden bij de groep aangemeld. En dat is heel goed voor de continuïteit van de IVN Natuurwerkgroep Waalre.

Meer foto's