Valkenswaard-Waalre
IVN
donderdag15dec2016

Feestje in Vlindertuin Waalre

Na maanden hard werken kon op 15 december de IVN-vlag uit in Waalre-dorp. De renovatie van de Vlindertuin en de vernieuwing van alle blauwe-paaltjeswandelingen in de gemeente zijn afgerond en dat is een feestje waard!

Beide projecten zijn uitgevoerd met subsidie van Coöperatie Boven-Dommel en de gemeente Waalre. Vertegenwoordigers van beide organisaties waren daarom aanwezig. Daarnaast ook veel IVN'ers van de werkgroepen Vlindertuin, paaltjeswandelingen en natuurwerkgroep Waalre; plus diverse andere geïnteresseerde IVN'ers.

Naar IVN-traditie was er volop koffie en thee met koek voordat het officiële gedeelte begon. Na een welkomstwoord van voorzitter Emile Weijters was de beurt aan Ben Putman, die vanuit het IVN het hele subsidietraject heeft aangezwengeld en begeleid. Burgemeester Jan Brenninkmeijer sprak namens de gemeente Waalre.

Daarna was er gelegenheid voor een kort rondje door de Vlindertuin. Natuurlijk is december niet de beste maand hiervoor maar IVN'ers zien altijd wel wat!

De afsluitingshandeling, verricht door burgemeester Brenninkmeijer, was de onthulling van het wandelpaaltje en het informatiebord aan de Blokvenlaan. We hopen dat de combinatie wandelroute-Vlindertuin voor veel wandelaars een extra aanleiding is om eens te komen genieten van de Waalrese natuur. Die is echt de moeite waard.

De middag werd daarna in stijl afgesloten met drankjes en hapjes  in de Vlindertuin. Gezellig, totdat de zon onderging en ieder tevreden (en fris!) weer naar zijn eigen warme huis trok.

Kijk hier voor meer foto's (album opent in nieuw venster).

renovatie vlindertuin IVN Valkenswaard-Waalre