Valkenswaard-Waalre
IVN
woensdag13feb2019

Druk bezochte opening 'Kom kijken op de hei'

Na maanden werken was de projectgroep scholenwerk er klaar voor: de presentatie van de vernieuwde tentoonstelling 'Kom kijken op de hei'. Alle posten up to date en in een fris jasje. Eén post zelfs met een compleet nieuw thema: Heidespinsels (over spinnen op de hei).

Nu nog afwachten of er ook gasten zouden komen kijken naar het heideproject. Jawel, al ruim voor 9 uur stroomde D'n Nieuwe Hof vol. Met mede-IVN'ers uit Valkenswaard en Waalre, maar ook met bezoekers van verder weg. Gezellig!

Namens het bestuur opende Anneke de bijeenkomst. Daarna kwamen wethouders uit Waalre en Valkenswaard (Alexander van Holstein en Mieke Theus) aan het woord. Ze haalden hun eigen natuurherinneringen op, en vertelden hoe belangrijk natuurbeleving voor kinderen is. Als afsluiting van het officiële gedeelte mochten zij de openingshandeling verrichten.

opening Kom kijken op de heiZouden de modelbijen het megaspinnenweb raken? Dat lukte, en toen ook de spin een kijkje op de hei was komen nemen, kon de Powerpointserie van start gaan.

Het is traditie dat er op de openingsochtend zelfgebakken koek bij de koffie is ... net zoals het traditie is dat aan het eind van de ochtend de schalen leeg zijn. Dat is ook bij 'Kom kijken op de hei' gelukt.

Veel bezoekers hebben de kans gegrepen om de posten op hun gemak te bekijken, en de spellen uit te proberen. En een beetje netwerken is ook nooit weg!

De projectgroep kon na het opruimen met een heel tevreden gevoel terugkijken op de ochtend. Nog even en de eerste schoolklassen gaan van start.

Meer foto's