Valkenswaard-Waalre
Landschap
dinsdag11apr2017

Dag van het Landschap op Valkenhorst

Tweede Paasdag: Dag van het Landschap! Ontdek het ontluikende voorjaar en kom mee naar buiten. Vanuit 14 locaties in heel Brabant kun je eropuit met Stichting Brabants Landschap om de natuur 'dichtbij' huis te ontdekken.

Valkenhorst

Rond 1900 werden in het dal van de Tongelreep visvijvers aangelegd. Dat lokte visetende vogels, die niet altijd even welkom waren. Toen Brabants Landschap de vijvers in 1978 overnam, is de viskweek geleidelijk afgebouwd. Gelukkig bleven de vogels. Er zitten allerlei soorten eenden, ganzen en futen. Bijzonder is het broeden van roerdomp en woudaap. En tijdens de voor- en najaarstrek is de visarend een vaste klant.

Dit gebied is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Profiteer dus van de gratis wandelexcursies op Tweede Paasdag! De wandelingen starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur, bij de informatiestand van Brabants Landschap bij HSV Venbergen. Je kunt parkeren bij HSV Venbergen, De Oase 5 in Valkenswaard.

Valkenswaardse Wandelweek

Kun je er niet bij zijn op Tweede Paasdag? Meld je dan aan voor één van de wandelexcursies langs de visvijvers van Landgoed Valkenhorst tijdens de Valkenswaardse Wandelweek. Op donderdag 20 april stelt Brabants Landschap de visvijvers namelijk open voor deelnemers van de Wandelweek. Om 9.00 en 10.00 uur starten er vanuit HSV Venbergen in Valkenswaard wandelexcursies onder leiding van de boswachter.

Praktische informatie

Reserveren is niet nodig. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen.

Dag van het Landschap poster