Valkenswaard-Waalre
Recreatie
maandag06mrt2017

Binnenkort: wandelapp voor Waalre

Heer Huibrecht van der Clusen gaat op pad door zijn domein. Ga je met hem mee?

Onderweg vertelt Heer Huibrecht van alles over de omgeving van de Heikant. Al wandelend beleef je vroeger tijden en je wordt attent gemaakt op allerlei natuurverschijnselen onderweg. Dit is niet zomaar wandelen, dit is een belevenis!

Dankzij een subsidie van Coöperatie Boven-Dommel kon stagiaire Lisa Geurts aan de slag met Augmented Reality bij het bedrijf Dutch Rose Media. De Heikantwandeling (ook aangegeven door 'gewone' blauwe paaltjes) is door haar van veel extra's voorzien. 
De Waalrese IVN-werkgroep Paaltjeswandelingen zorgde voor de nodige informatie die in de app verwerkt kon worden.

De Heikantwandeling is niet de enige AR-wandeling in de gemeente Waalre. Ook de Gemeentehuiswandeling (een rondleiding door burgemeester Brenninkmeijer) en de Aalsterheidewandeling (op pad met de postbode) hebben zo'n extraatje gekregen.

Op maandag 6 maart was de oplevering van dit project in D'n Nieuwe Hof in Valkenswaard. Een kans voor onze IVN-afdeling om weer een heel andere doelgroep aan te spreken!

Binnenkort zijn de wandelingen beschikbaar binnen de app Ons Bos. De app is gratis te downloaden; een wandeling kost € 2,99.

Oplevering wandelapp IVN Valkenswaard-Waalre