Valkenswaard-Waalre
IVN
zaterdag29apr2017

50 !

Niet alleen de koning vierde zijn 50ste verjaardag op 27 April. Nog minstens 1400 anderen werden op die Koningsdag 50 jaar en hadden wat te vieren. Heel Nederland was op diezelfde dag in feeststemming en met veel oranje versierd.

viooltjes 50 jaar IVN Valkenswaard-Waalre

Dat gold dus maar voor één enkele dag van het hele jaar. Maar bij het IVN in Valkenswaard en Waalre is dat heel anders. Daar wordt het hele jaar 2017 feest gevierd. Het is 50 jaar geleden dat enkele natuurliefhebbers in die plaatsen besloten hadden om een afdeling van het IVN op te richten. Vooral bedoeld om kennis aangaande de natuur bij jong en oud te bevorderen. Natuureducatie werd dat genoemd.

Nu zijn we 50 jaar later. De afdeling van het IVN wordt nog altijd door een hele groep vrijwilligers gesteund. De doelstellingen zijn in de loop van 50 jaar aangepast aan de ontwikkelingen in de samenleving. Vooral ook door de bouw van een eigen huis is het IVN nog altijd stevig verankerd in de regio. Veel soorten activiteiten voor jong en oud worden jaarlijks georganiseerd. Ook de omliggende tuin wordt daarbij op diverse manieren ingeschakeld. In dit jubileumjaar is dat dan ook duidelijk te zien. Een bloemperk met gele violen en later ook nog gele narcissen brengt de voorbijgangers op de hoogte van het 50-jarig bestaan van de plaatselijke vereniging.

Hartelijk welkom!

narcissen 50 jaar IVN Valkenswaard-Waalre

(Met hartelijke dank aan Coppelmans Tuincentrum, die het IVN viooltjes en narcissen heeft geschonken.)