16 april – Schotse Hooglanders in De Meeris

In natuurgebied De Hogt bevindt zich het park De Meeris, met grazende Schotse Hooglanders, een vleermuizenkelder, waterplas en drinkpoelen, heidevelden en heuvelachtige gevarieerde bossen.

Op zondag 16 april willen gidsen van de IVN-afdeling Valkenswaard-Waalre je graag meenemen in dit diverse en prachtige stuk nieuwe natuur. We laten je zien, horen en beleven hoe deze omgeving zich hier heeft ontwikkeld van intensieve agrarische cultuur naar een prachtig natuurgebied. Door goede samenwerking is er een mooi landschap ontstaan met bloeiende inheemse planten, zingende vogels, vleermuizen en prachtige Schotse Hooglanders. We gaan samen op zoek naar sporen van de in het gebied levende dieren.
Denk aan een verrekijker, want er is veel te zien. Deze wandeling is een mooie gelegenheid om onder begeleiding de Schotse Hooglanders te bewonderen.

Je bent van harte welkom op deze zondag om 10 uur. De wandeling start op de parkeerplaats aan de straat Agterste Meer, 5581XC Waalre. De wandeling is gratis en duurt ongeveer twee uur.

galloway 1280 16 april 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 16 april 2023
10:00
Waar
Parkeerplaats Agterste Meer
Agterste Meer
5581XC Waalre
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina