24 september – Opening Meeriswandeling

Na een voorbereidingstijd van bijna een jaar is het dan zo ver. Op zondag 24 september om 10.00 uur wordt de nieuwe wandelroute door natuurgebied de Meeris officieel geopend door wethouder Suzan van de Goor-Gelens en aangeboden aan het publiek. Plaats: bij het scoutinggebouw “de Meerberg” aan de Heistraat 64 in Waalre.

Folder meenemen of paaltjes volgen

Deze rondwandeling is de vierde in de serie informatieve wandelroutes in de gemeente Waalre. De andere zijn de Aalsterheidewandeling, de Gemeentehuiswandeling en de Heikantwandeling.
Ook de Meeriswandeling is te maken met behulp van een folder, aan de hand waarvan men allerlei interessante zaken te weten komt over landschap, historie, plant en dier. Deze folder kan gratis meegenomen worden uit het bakje dat aan de wegwijzer bij het startpunt hangt, en is tevens verkrijgbaar in het Huis van Waalre.

Natuurlijk is de wandeling ook zonder deze folder te lopen. Gewoon de blauwe markeringen volgen. Een deel van de zeer gevarieerde route loopt dwars door het leefgebied van Schotse Hooglanders, die de wandelaar nieuwsgierig zullen nakijken. Er moet dan ook gebruik gemaakt worden van klaphekken en zogenaamde “Engelse overstappen”. Mocht dit een belemmering zijn, is er ook voor een deel een alternatieve route uitgezet.

Voorlopig startpunt bij Scouting-blokhut

De start is bij het scoutinggebouw “de Meerberg” aan de Heistraat 64 te Waalre. Dit startpunt is echter voorlopig. Als het natuurbelevingspunt/horeca aan de waterplas “de Meeris” (voorheen Gat van Waalre) gerealiseerd is, wordt het startpunt daarheen verplaatst. Tot die tijd begint de route met vertelpunt nummer 6 en wordt vertelpunt 1 voorlopig niet aangedaan. Geen probleem: gewoon de routebordjes blijven volgen.

Iedereen is van harte welkom bij de opening en natuurlijk om vervolgens de route op eigen gelegenheid te gaan lopen.

Alle activiteiten van IVN Valkenswaard-Waalre

hooglanders meeris kop 3op1 24 september 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 24 september 2023 10:00
Waar
Scoutinggebouw de Meerberg
Heistraat 64
5581VW Waalre
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina