6 oktober – Lezing over bevers

Op vrijdag 6 oktober vanaf 20.00 uur houdt beverdeskundige Willy de Koning een lezing over bevers in de zaal van Camping de Volmolen, Volmolen 1 te Riethoven.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze al diverse films samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Tijdens de lezing wordt de door haar gemaakte film ‘Bevers in Nederland’ vertoond.

Die is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Met beelden van knagende bevers, bevers die een geurmerk maken, aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, stoeipartijen tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of een bever die over land loopt.

Tijdens de lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op zijn omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever en de herintroductie aan de orde. Ze besteedt aandacht aan de beverpopulatie in onze omgeving, neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.

Naast films heeft Willy de Koning verschillende boeken op haar naam staan.

Praktisch

Voor deze lezing moet je je vooraf aanmelden, zie hieronder.
Maak voor elke deelnemer een aparte inzending. Er geldt een maximum van 60 deelnemers.
Entree inclusief een kop koffie of thee: € 4,00 voor IVN-leden, niet-leden betalen € 5,00.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met informatie over de betaalwijze. De inschrijving is pas definitief na betaling.
Kijk eventueel in je spamfolder als je de mail niet in je Inbox ziet staan.

Ben je IVN-lid?(Vereist)
bever kop 3op1 06 oktober 2023 - 20:00
Wanneer
vrijdag 06 oktober 2023 20:00
Waar
Camping de Volmolen
Volmolen 1
5561VH Riethoven
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: 4 euro voor IVN-leden, niet-leden betalen 5 euro
  • Maximaal aantal deelnemers: 60
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina