Jeugdactiviteiten

Voor kinderen en jeugd wordt bij het IVN veel georganiseerd. Wie jong van natuur leert genieten, blijft er ook als volwassene veel plezier aan beleven.
In groepsverband kunnen kinderen via school of kinderopvang met het IVN op stap. Verder kunnen kinderen en jeugd meedoen met het Jeugd IVN.
Maar dat is nog niet alles.

Slootjesdag 2016 IVN Valkenswaard-Waalre

Slootjesdag

In Valkenswaard wordt elk jaar in de zomer een Slootjesdag georganiseerd. De aankondiging verschijnt enkele weken vóór de activiteit op deze site.

Speuren in de Vlindertuin

In Vlindertuin Waalre kunnen basisschoolkinderen tussen 1 april en 1 oktober elke woensdagmiddag op bezoek komen.
Eens per maand is er een speciale kindermiddag en zijn er materialen te leen om in de Vlindertuin op ontdekkingstocht te gaan. De data voor 2023 zijn: 10 mei – 7 juni – 5 juli – 23 augustus – 13 september. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws.
Kinderen kunnen in Vlindertuin Waalre ook met smartphone een digitale speurtocht lopen. Er is een versie t/m 7 jaar en een versie voor 8 jaar en ouder.

vawa_vltuin_200722kindermiddag600

Op aanvraag

Op aanvraag zijn ook activiteiten mogelijk. Hieraan zijn kosten verbonden. Informeer bij het secretariaat naar de mogelijkheden: e-mail secretariaat@ivn-valkenswaard-waalre.nl.