Valkenswaard-Waalre
Paddenstoelen
Op
zondag24okt202114:00

Wandeling rond het Meertjesven

De Corona-maatregelen zijn eind september versoepeld, daardoor lijken onze publiekswandelingen in oktober en november te kunnen doorgaan zoals gebruikelijk. Eventuele wijzigingen worden via deze site bekend gemaakt. Controleer s.v.p. de laatste details vóórdat u op pad gaat.

Al een beetje gewend aan het najaar met zijn wisselvallige weer en het vroege invallen van de avond? Op zondag 24 oktober organiseert IVN afdeling Valkenswaard-Waalre een herfstwandeling om te genieten van dit mooie seizoen.

Tijdens deze wandeling kun je kennis maken met talrijke verschijnselen in de natuur die de herfst zo interessant maken. Zo zal de gids vertellen over de verkleuring en aantastingen van de bladeren van bomen en struiken. Ook zullen we zien hoe de natuur zich nu al klaar maakt voor het volgend jaar. Hopelijk zullen de paddenstoelen niet ontbreken op onze tocht.

Er is verder nog veel meer te ontdekken en te beleven in de omgeving van dit ven.
Dus als je zin hebt in een heerlijke wandeling en om de typische herfstgeur op te snuiven, kom dan op 24 oktober om 14.00 uur naar het Meertjesven in Waalre.

Je kunt het startpunt vinden op de zessprong aan het einde van de Vlasrootlaan (inrijden bij restaurant “De Treeswijkhoeve” aan de Valkenswaardseweg tussen Aalst en Valkenswaard – de N69).
Vanuit Waalre-dorp is het wegens wegwerkzaamheden momenteel niet mogelijk om met de auto rechtstreeks naar het Meertjesven te rijden. Neem de weg naar Aalst en sla op de N69 rechtsaf naar Valkenswaard; volg bij “De Treeswijkhoeve” naar rechts de Vlasrootlaan.
Op de fiets is het startpunt wel bereikbaar vanuit Waalre-dorp.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is zoals altijd gratis.

Algemene informatie

zondag 24 oktober 2021 - 14:00
Locatie: 
Meertjesven
Vlasrootlaan
5582VC Waalre
Nederland
Google Maps image