Valkenswaard-Waalre
Landschap
Op
zondag27jun202114:00

Wandeling door het Tongelreepdal - voorbehoud

Tongelreepdal: Beek en boer

Vanwege de onzekere situatie rond Corona is het programma van publiekswandelingen in 2021 nog niet definitief. Wijzigingen of afgelastingen worden tijdig op deze site doorgegeven.
Er zal waarschijnlijk voor elke wandeling een maximum aantal deelnemers zijn, en vooraf inschrijven is verplicht. Details worden enkele weken vóór de wandeling bekendgemaakt.

De Tongelreep is een van de parelsnoeren in ons Brabantse landschap. In het dal van deze typische laaglandbeek is veel te beleven.

Op zondag 27 juni wil een van de gidsen van de IVN-afdeling Valkenswaard-Waalre je met plezier rondleiden door dit prachtige stukje natuur en agrarische cultuur.
Je maakt kennis met het beekdal en zijn betekenis voor mens, plant en dier in het heden en verleden. Ook kunnen we zien, hoe men de Tongelreep zijn oorspronkelijke loop teruggeeft in het kader van het beekherstelproject.

We kunnen genieten van mooie landschappen, voorjaars- en zomerbloeiers, we zullen verschillende soorten vogels zien en horen en ... met een beetje geluk hebben we een ontmoeting met enkele reeën, of kunnen we hun sporen ontdekken.

Je bent van harte welkom op zondag 27 juni om 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur en meedoen is, zoals altijd, gratis.

Startpunt: Tennispark De Hurken, De Hurken 1a (einde van de Oranjelaan), 5583 AA Aalst gem. Waalre.

Algemene informatie

zondag 27 juni 2021 - 14:00
Locatie: 
Tennispark De Hurken
De Hurken
Waalre
Nederland
Google Maps image