Valkenswaard-Waalre
Vogels
Op
zondag09mei202107:00

Vogelwandeling in het Leenderbos en de Oase - afgelast

Zijn alle vogels weer terug?

Vanwege de situatie rond Corona is deze wandeling afgelast.

Onder leiding van gidsen van de vogelwerkgoep IVN Valkenswaard-Waalre wordt er op zondag 9 mei gewandeld in het Leenderbos en het Oasegebied.
De Oase is het voormalige openluchtzwembad van Valkenswaard. In de zomer van 1934 werd de Oase in gebruik genomen. In 1970 is de Wedert geopend. Het vrijgekomen zwembad is in 1975 aangepast als visvijver, en hengelsportvereniging Venbergen heeft er zijn visstek gevonden.

Al wandelend komen we meerdere landschappen tegen: heide, vennen, bossen. 
Veel vogels zijn terug en naast de roodborsttapuit hopen we de koekoek te horen en de blauwborst en de ijsvogel te zien. We hopen dat de oeverzwaluwwand ook dit jaar weer door de oeverzwaluw als nestplaats gebruikt wordt.

Daar een deel van de route door het (vochtige) gras loopt, dien je te zorgen voor geschikt schoeisel. In verband met stekende insecten en tekengevaar wordt dekkende kleding aangeraden. De wandeling duurt van 7.00 tot ca. 10.00 uur. Onderweg is er een korte stop, dan is er gelegenheid om zelf meegenomen proviand te gebruiken.

Startpunt: parkeerplaats de Drie Bruggen, Zeelberg 37, 5555 XH Valkenswaard. (150 meter over de 3 bruggen waarvan de eerste brug over de Witte sloot (Wetering), de tweede over de Tongelreep en de derde over de Bronzen - ofwel Baron zijn - sloot.)
Deelname is gratis.

Algemene informatie

zondag 9 mei 2021 - 07:00
Locatie: 
Parkeerplaats De Drie Bruggen
Zeelberg 37
Valkenswaard
Nederland
Google Maps image