Valkenswaard-Waalre
Natuur
Op
vrijdag27okt201720:00

Sterrenkijkavond

Activiteit vanwege het gouden jubileum van de afdeling

logo 50 jaar IVN Valkenswaard-WaalreSpeciaal vanwege het jubileum van onze afdeling organiseren we in het weekend waarin de Nacht van de Nacht valt, een sterrenkijkavond bij natuureducatiecentrum D'n Nieuwe Hof.

Bij helder weer wordt er met een sterrenkijker gekeken naar bijzondere objecten aan de sterrenhemel, zoals o.a. de Maan. De Maan is als Eerste Kwartier te zien. De sterrenkijkers zijn opgesteld van 20.00 – 21.30 uur, bij het IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof aan de Bosstraat 25 te Valkenswaard.
Ook zal er uitleg gegeven worden hoe je de verschillende sterrenbeelden, sterren en planeten kunt vinden aan de hemel. Met een model Zon, Aarde en Maan wordt de beweging van de sterrenhemel toegelicht.
Heb je zelf een toneel- of vogelkijker neem die dan gerust mee.

Omdat je bij het kijken naar sterren lang stil staat, is het aan te raden om degelijk schoeisel en warme kleding te dragen.
Deelname aan de activiteit is gratis.
Is het bewolkt op vrijdag 27 oktober dan verschuift de kijkavond naar zaterdag 28 oktober. Mocht het ook dan bewolkt zijn dan zal een nieuwe sterrenkijkavond gepland worden. Zie hiervoor de berichten in de media.
Telefonische informatie is te verkrijgen bij Emile Weijters via tel. 040-2075670.

Nacht van de Nacht

Algemene informatie

vrijdag 27 oktober 2017 - 20:00
Locatie: 
D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image