Valkenswaard-Waalre
Kind & Natuur
Op
zondag30okt202213:00

Samen Valkenswaardig Festival

Hey, ben je er ook bij? Op zondag 30 oktober organiseert gemeente Valkenswaard samen met alle partners van Samen Valkenswaardig het eerste klimaat- en energiefestival voor kinderen! Ook IVN Valkenswaard-Waalre is partner.
Vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur kunnen alle kinderen samen met hun ouders, familie en vrienden spelenderwijs leren over wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent. De toegang is gratis!

(Groot)ouders ook welkom!

Dit festival is speciaal voor kinderen. Op verschillende pleinen in het Van Bestpark in Valkenswaard, kun je knutselen, proefjes doen, een tiny house van binnen bekijken en meedoen aan verschillende challenges. Ook is er een familiespeurtocht over het hele terrein. Er is zelfs een spelletjesvloer die energie opwekt terwijl jij probeert zoveel mogelijk lampjes uit te springen. En ligt je favoriete speelgoed in stukken? Neem het dan mee naar het festival! Dan kijken de experts van het Speelgoed Repair café of ze het kunnen maken.

Valkenswaardige hapjes

Ook voor je ouders, familie of vrienden is er genoeg te beleven en te leren. Plaatselijke horecaondernemers delen Valkenswaardige hapjes uit, gemaakt van restjes uit eigen keuken. En natuurlijk zijn er verschillende optredens die dag. Zoals bijvoorbeeld van De Vuilnismannen: trommel jij met ze mee op rommel?

Wat is er bij het IVN te beleven?

Bij onze Jeugd IVN-groepen is het hele jaar van alles over de natuur te beleven! Op het festival willen we meer kinderen enthousiast maken voor het Jeugd IVN, want er is nog plaats in beide groepen. Op onze stand kun je natuurspelletjes doen, opgezette dieren bewonderen en allerlei weetjes ontdekken over de natuur.
In het podiumprogramma praten we met Mari de Bijl over alles wat natuur zo belangrijk en leuk maakt, en hoe je dat bij het Jeugd IVN kunt ontdekken.

alpenwatersalamandertje

Kijk eens wat er kan!

Wij Valkenswaardenaren genieten volop van onze bruisende gemeente midden in het groen. Sterker nog, we zijn er trots op! Om dit zo te houden, is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Dat vinden alle partners van Samen Valkenswaardig ook.
Wethouder Duurzaamheid en Jeugd Rens Pijnenburg: “In mijn werk maar ook persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er zoveel kinderen al bezig zijn met klimaat en energie. Op dit festival willen we dat vieren! Laten zien wat er kan én wat er mogelijk nog meer kan. Iedereen naar eigen vermogen. Zodat we ons mooie Valkenswaard straks door kunnen geven aan volgende generaties.”
Ontdek tijdens het Samen Valkenswaardig festival voor kinderen hoe jij kunt helpen of wat je nog meer kunt doen. Ben jij Valkenswaardig? Ja toch? Samen Valkenswaardig!

Namens alle partners van Samen Valkenswaardig, hopelijk tot ziens op zondag 30 oktober!

PS Nieuwsgierig naar het Jeugd IVN? Kijk alvast hier voor meer informatie.

Algemene informatie

zondag 30 oktober 2022 - 13:00 tot 18:00
Locatie: 
Van Best Park Valkenswaard
Nederland
Google Maps image