Valkenswaard-Waalre
Bomen & Struiken
Op
dinsdag14mrt201719:30

Platanenonderzoek (lezing)

Martijn Aarts, vrijwilliger bij de landelijke Bomenstichting en bij de bomenwerkgroep van IVN Valkenswaard-Waalre, zal vertellen over zijn onderzoek aan enkele waardevolle platanen in Valkenswaard.

In het kader van zijn opleiding tot boomverzorger heeft hij in samenspraak met de gemeente Valkenswaard de vier platanen onderzocht die bij café Lavrijssen staan op het voormalige Antoniusplein/De Wiemelhoek. Deze bomen zijn door de gemeente Valkenswaard aangemerkt als 'waardevol', dat wil zeggen bomen die niet op de landelijke lijst van monumentale bomen staan maar plaatselijk wel bescherming verdienen.
De gemeente wil deze bomen zo lang mogelijk behouden maar de conditie gaat achteruit. In het onderzoek zijn o.a. aan bod gekomen de bovengrondse en ondergrondse historie van de locatie, de factoren die een rol spelen bij de gezondheid van de bomen en de effecten die de omgeving daarop heeft. Welk advies is te geven?

Een leerzaam inkijkje in de wereld van bomen en boomverzorging! De lezing zal 1 à 1,5 uur duren en wordt gehouden in D'n Nieuwe Hof, Bosstraat 25, 5553 CK Valkenswaard. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig..

Algemene informatie

dinsdag 14 maart 2017 - 19:30
Locatie: 
D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image